Ecologische nieuwbouw

Een woning verwarmen en koelen kost de dag van vandaag bijna geen energie meer. Toch is het vanuit milieutechnisch standpunt vaak beter om in een slecht geïsoleerde woning te gaan wonen en veel te stoken in plaats van een nieuwe woning te bouwen. Wij willen dit graag omdraaien en ervoor zorgen dat het bouwen van een nieuwbouwwoning zo weinig mogelijk impact op de omgeving heeft. Volgens ons is bio-ecologisch bouwen hier het antwoord op. Daarom bouwen wij enkel en alleen nog maar nieuwbouwwoningen met natuurlijke materialen.

PAEN_060WERF_LO_028

Onze aanpak

Programma van eisen

Jullie denken aan de hand van het door ons opgesteld werkboek na over jullie wildste dromen, wensen. Zo komen we tot een moodboard en hebben we zowel technische als creatieve input om mee aan de slag te gaan. In tussentijd gaan wij de stedenbouwkundige regels al grondig onderzoeken.

Schetsontwerp

Op basis van jullie input maken wij een out of the box voorstel over hoe we de pijnpunten binnen jullie woning willen aanpakken. Daarna gaan we samen aan de hand van co-creatie workshops zoeken naar de ideale oplossing. Tijdens de workshops halen wij op gepaste tijden hulpmiddelen boven die jou helpen je goed te visualiseren hoe het eindresultaat van jouw woningrenovatie eruit zal gaan zien. Dit doen we aan de hand van referentiebeelden, plannen, een VR –beleving van je woning en 3D beelden. De kostprijs van het project houden we bij elk voorstel of aanpassing in de gaten aan de hand van een raming per vierkante meter.

Ontwerpbundel

Wij bundelen het ontwerp en zorgen dat je een goed overzicht krijgt op het geheel. We zetten alles even terug op een rijtje zodat het voor iedereen duidelijk is. Wij maken tevens een offerte voor onze begeleiding in het verdere verloop van het project op maat van jouw wensen en verwachtingen.

Uitvoeringsontwerp

Samen met jullie zorgen we ervoor dat we van het ontwerp een uitvoerbaar project maken binnen de huidige regelgeving. Tijdens deze stap overleggen we over elk detail zodat we de aannemers duidelijke instructies kunnen geven om jouw project tot in de puntjes uit te voeren. Dit gaat over materialen, detailleringen, isolatie, structuur, elektriciteit, ventilatie, verwarming, koeling, kleuren, …
Aan de hand van onze besprekingen gaan wij een mooi dossier opmaken zodat de aannemers weten wat we van hen verwachten. Bij de finalisering van dit dossier vragen we offertes aan bij vertrouwde aannemers die aansluiten bij jullie wensen en noden. Ook dienen we in deze fase de omgevingsvergunning in.

Werfopvolging

Na  goedkeuring van de offertes maken we samen met de aannemers een werfplanning op zodat voor alle partijen duidelijk is wat wanneer zal gebeuren. Wil je dingen voor eigen rekening nemen, dan nemen we dit mee in de planning. Tijdens de werken komen we wekelijks samen op de werf zodat we tijdig problemen, vragen en opmerkingen kunnen verwerken. Zo kunnen jullie zo zorgeloos en snel mogelijk naar jullie nieuwe stekje verhuizen.

As built

Op het einde van de werf verzamelen we bij alle aannemers de nodige info voor de opmaak van het postinterventiedossier en de eindaangifte EPB.

Wij vinden het belangrijk dat de klant actief betrokken wordt bij het ontwerpproces. Wij gaan steeds samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw project!

Contacteer ons