Renovaties

Je badkamer vergroten, een aanbouw plaatsen of een deel van een renovatie masterplan laten uitvoeren, het kan allemaal. Wij begeleiden je graag vanop de tekentafel tot op de werf om jouw duurzame renovatie tot een goed einde te brengen.

KeukenKK_PAENarchitectuur_LR_FotoJasonSlabbynck-4

Onze aanpak

Opmeting

Voor we langskomen om de volledige woning op te meten, informeren we ons met een vooronderzoek over de bouwvoorschriften van de gemeenten, het opvragen van bestaande plannen enzoverder. Hierdoor hebben we, nog voor de eerste stap is gezet, een beeld over de mogelijkheden van een verbouwing. Terwijl wij jullie woning opmeten, denken jullie aan de hand van een door ons opgesteld werkboek na over jullie wildste dromen en wensen. Zo komen we tot een moodboard en hebben we zowel technische als creatieve input om mee aan de slag te gaan.

Schetsontwerp

Op basis van jullie input maken wij een out of the box voorstel over hoe we de pijnpunten binnen jullie woning willen aanpakken. Daarna gaan we samen aan de hand van co-creatie workshops zoeken naar de ideale oplossing. Tijdens de workshops halen wij op gepaste tijden hulpmiddelen boven die jou helpen je goed te visualiseren hoe het eindresultaat van jouw woningrenovatie eruit zal gaan zien. Dit doen we aan de hand van referentiebeelden, plannen, een VR –beleving van je woning en 3D beelden. We vinden het belangrijk om ook bij elk voorstel of aanpassing aan de hand van een raming weer te geven welke invloed dit heeft op de uiteindelijke kostprijs van het project.

Ontwerpbundel

Wij bundelen het ontwerp en zorgen dat je een goed overzicht krijgt op het geheel. We zetten alles even terug op een rijtje zodat het voor iedereen duidelijk is. Wij maken tevens een offerte voor onze begeleiding in het verdere verloop van het project op maat van jouw wensen en verwachtingen.

Uitvoeringsontwerp

Samen met jullie zorgen we ervoor dat we van het ontwerp een uitvoerbaar project maken binnen de huidige regelgeving. Tijdens deze stap overleggen we over elk detail zodat we de aannemers duidelijke instructies kunnen geven om jouw project tot in de puntjes uit te voeren. Dit gaat over materialen, detailleringen, isolatie, structuur, elektriciteit, ventilatie, verwarming, koeling, kleuren, … 

Aan de hand van onze besprekingen gaan wij een mooi dossier opmaken waardoor de aannemers weten wat we van hen verwachten. Bij de finalisering van dit dossier vragen we offertes aan bij vertrouwde aannemers en dienen we, indien nodig, de omgevingsvergunning in.

Werfopvolging

Na goedkeuring van de offertes maken we samen met de aannemers een werfplanning op zodat voor alle partijen duidelijk is wat wanneer zal gebeuren. Wil je dingen voor eigen rekening nemen, dan nemen we dit mee in de planning. Tijdens de werken komen we wekelijks samen op de werf zodat we tijdig problemen, vragen en opmerkingen kunnen verwerken. Zo kunnen jullie zo zorgeloos en snel mogelijk naar jullie nieuwe stekje verhuizen.

As built

Op het einde van de werf verzamelen we bij alle aannemers de nodige info voor de opmaak van het postinterventiedossier en de eindaangifte EPB.

Wij vinden het belangrijk dat de klant actief betrokken wordt bij het ontwerpproces. Wij gaan steeds samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw project!

Contacteer ons